Τοποθεσία

Η πόλη με τα χίλια χρώματα

Η πόλη της Ξάνθης περιβάλλεται από κατάφυτους λόφους και τη διαρρέει ο ποταμός Κόσυνθος που εκβάλλει στη λίμνη Βιστωνίδα.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα, η «κυρά της Θράκης» έγινε γνωστή παγκοσμίως χάρη στα περίφημα καπνά της και γνώρισε μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη. Με το πέρασμα των χρόνων η ιστορία δεν ξεχάστηκε, οι παραδόσεις δε χάθηκαν. Το Ρολόι που δεσπόζει στην Κεντρική Πλατεία, ενώνει την Παλιά Πόλη με τη σύγχρονη, ως σύμβολο της Ξάνθης στο πέρασμα του χρόνου.

Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, σκαρφαλωμένη στις παρυφές της Ροδόπης, αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι. Χτισμένη πάνω σε ύψωμα, κρατώντας την παραδοσιακή μορφή της, σαγηνεύει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της, κάθε φορά που περπατάνε στα σοκάκια της. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας, που έχει μείνει ανεπηρέαστος από τη φθορά του χρόνου και διατηρεί την αρχοντιά του. Το 1976 ανακηρύχτηκε προστατευόμενος οικισμός και συγκεκριμένα 593 σημαντικά κτίρια έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, εκ των οποίων και το 1905 boutique hotel.

Πως θα έρθετε

Σιδηροδρομικώς

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ξάνθης βρίσκεται στο τέρμα της οδού "Σιδηροδρομικού Σταθμού". Καθημερινά υπάρχουν δρομολόγια για Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Μπορείτε να μάθετε τα δρομολόγια επικοινωνώντας με το σταθμό ή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας ΟΣΕ Ξάνθης 25410-22581


Αεροπορικώς

Από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης του νομού Kαβάλας πραγματοποιούνται τακτικές πτήσεις από την εταιρεία της Ολυμπιακής. Από εκεί φτάνετε στην Ξάνθη οδικώς μέσω της Εγνατίας οδού (περίπου 25 χλμ). Από το αεροδρόμιο έχετε τη δυνατότητα μίσθωσης ΤΑΞΙ μέχρι την Ξάνθη ή μέχρι τη Χρυσούπολη και από εκεί να επιβιβαστείτε σε λεωφορείο, του ΚΤΕΛ Καβάλας προς Ξάνθη (αναζητήστε τα σχετικά δρομολόγια).
Πληροφορίες: O.A., Aθήνα, τηλ. 210966666, Ξάνθη, τηλ. 2541026497, Αεροδρόμιο Χρυσούπολης (Καβάλα) 2591053273

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης του νομού Έβρου, γίνονται επίσης τακτικές πτήσεις αεροπλάνων ,αλλά η απόσταση από την Ξάνθη είναι περίπου 120 χλμ. (σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, Εγνατία οδός). Από την Αλεξανδρούπολη υπάρχει σιδηροδρομική επικοινωνία, αλλά και δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης προς Ξάνθη.
Πληροφορίες: AEGEAN Aθήνα, τηλ. 2103530101.

COPYRIGHT© 2016 | 1905 BOUTIQUE HOTEL